Corollas en meer op de 11e jaarlijkse Retro Toyota-bijeenkomst

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Ik moet dit gebeurtenisverhaal een beetje kort door de bocht beginnen. Voor degenen onder u die in loondienst, freelance of hobbyfotograaf zijn, als er één ding was dat u koste wat kost zou vermijden, wat zou dat dan zijn?

Voor mij is het het laten vallen van mijn camera. En raad eens wie dat een week voor het betreffende evenement gelukt is? Deze man. Gelukkig was een vriend zo vriendelijk om me een camera te lenen voor een dag terwijl de mijne nog in reparatie is, maar omdat het een heel ander merk was, voelde het alsof ik de schoenen van iemand anders droeg; het dient hetzelfde doel, maar voelt gewoon niet goed. Hoe dan ook, met de camera in de hand, maakte ik de reis naar Caffeine & Machine in de buurt van Stratford-upon-Avon voor wat de 11e jaarlijkse Retro Toyota-bijeenkomst van de Corolla Brotherhood zou worden.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 012

De rit van een uur gaf me wat tijd om na te denken over het evenement en hoe het door de jaren heen is gevorderd. Ik heb bijna een derde van mijn leven aan AE86’s gewijd (en ben dieper ingegaan op wat deze auto’s voor mij betekenen in een vorige post op Speedhunters) en eerlijk gezegd zie ik dat niet snel veranderen.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 014

Toegegeven, je snapt het of je begrijpt het niet, maar er zijn maar heel weinig mensen die het eigendom van de AE86 hebben verlaten zonder goede herinneringen – vraag het maar aan Ryan, die nu goed op weg is door de Hachiroku konijnenhol.

Van een kleine groep eigenaren die op een avond op Chelsea Bridge in Londen bijeenkwamen, ontstond het idee voor een jaarlijks evenement, dat weliswaar niet noodzakelijk enorm in omvang is gegroeid, maar is uitgegroeid tot een nietje voor de Britse gemeenschap. Op de Retro Toyota Gathering heb je de mogelijkheid om al je vrienden op één plek bij te praten, te zien welke veranderingen er in de winter aan hun auto’s zijn aangebracht en toekomstplannen te bespreken.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 025

De dag van het evenement van dit jaar viel samen met een tentoonstelling van zowel historische als moderne F1-auto’s, georganiseerd door Race tegen dementie, een liefdadigheidsinstelling opgericht door Sir Jackie Stewart. Dit zorgde voor de ideale combinatie van in massa geproduceerde Japanse auto’s met een laag vermogen voor de gewone man en krachtige raceauto’s met één zitplaats, uitsluitend gebouwd voor het nastreven van snelheid.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst Volledige 008
SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 044

Hoewel de naam ‘Corolla Brotherhood’ suggereert dat de evenementen modelgericht zijn, probeer ik altijd jaar na jaar een verscheidenheid aan retro Toyota’s aan te trekken. Terwijl AE86’s dit jaar nog steeds de dominante aanwezigheid waren, was de MX41 Corona Grande van Cameron Palmer een bijzonder hoogtepunt. Sinds hij eigenaar is geworden, heeft hij subtiele verbeteringen toegevoegd aan wat al was gedaan – met name het graveren van een deel van elk wiel, wat in totaal bijna zes maanden in beslag nam. Als je denkt dat deze auto een meer diepgaande blik verdient, laat het me dan weten in de comments.

SH 11e jaarlijkse Retro Toyota Gathering Full 007
SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 039

De constante eb en vloed van auto’s gedurende de dag betekende dat er altijd iets was dat de aandacht trok, of het nu retro Toyota was of anderszins. Van een ex-McRae GC8 Subaru Impreza WRX die eigendom is van Prodrive tot een Plymouth Hemi Cuda, Caffeine & Machine heeft zich echt gevestigd als een auto-oase tussen de zee van saaie, ongeïnspireerde econobox-auto’s in het VK.

Twee auto’s die veel aandacht trokken op de dag waren Nick Mason’s Ferrari 250 GTO en 365 GTB Competitzione, meegebracht door Marino Franchitti en Holly Mason-Franchitti. De 250 GTO alleen was meer waard dan alle andere auto’s die op de dag aanwezig waren.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 034
SH Ryan evenement sticker

Een jaarlijks terugkerend thema is de evenementsticker voor het goede doel, ontworpen door een ex-AE86-eigenaar, en voor de oudere Britse eigenaren, de man die het inmiddels ter ziele gegane acht-zes.co.uk forum. Een totaal van £ 250 werd op de dag gedoneerd aan Race Against Dementia, wat bewijst dat het enige dat beter is dan rondhangen met vrienden en geweldige auto’s, dit kan doen terwijl je geld inzamelt voor een goed doel.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 036
SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 021

Terwijl twee carrosserievarianten (tweedeurs sedan-coupé en driedeurs hatchback), twee modelnamen (Corolla Levin – vaste koplampen en Sprinter Trueno – pop-upkoplampen), en twee spec-revisies (zenki – vroeg, en kouki – laat) bestond gedurende de levensduur van de AE86, zou je denken dat de auto’s er grotendeels allemaal hetzelfde uit zouden zien. Dit is echter niet het geval, en elke auto die te zien was op de Retro Toyota Gathering weerspiegelde de visie van de eigenaar van hoe een AE86 eruit zou moeten zien. Niet alle waren compleet (projectauto’s zijn dat zelden, toch?) Maar door de jaren heen zijn de auto’s langzaam geëvolueerd, of het nu gaat om een ​​verandering van wielen, bumpers, interieur of verf, en blijven inspiratie putten uit Japan en elders.

SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 043
SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 038
SH 11e jaarlijkse retro Toyota-bijeenkomst vol 011

Hoewel ik accepteer dat deze jaarlijkse bijeenkomst nooit de grootste of de beste zal zijn, is het belangrijkste doel dat ik altijd wil bereiken met de Retro Toyota Gathering, dat iedereen die aanwezig is een leuke tijd heeft. Als ik de dag van één persoon kan maken door het evenement te leiden, is mijn werk gedaan. Dus hier is mijn uitdaging voor jou: als je zou willen dat iemand iets in jouw omgeving zou organiseren, of voor X merk of model auto, waarom niet jij die persoon worden? Neem de tijd die je zou hebben besteed aan ruzie op internet en kanaliseer het om iets positiefs te creëren voor jou en de gelijkgestemde individuen om je heen. Wie weet ontmoet je onderweg leuke mensen.

Chaydon Ford
Instagram: corolla_brotherhood

Hoe deelnemen aan het IATS-programma: We hebben lezers altijd verwelkomd om contact met ons op te nemen met voorbeelden van hun werk en we geloven dat de beste Speedhunter altijd de persoon is die het dichtst bij de cultuur zelf staat, daar op straat of op de plaatselijke parkeerplaats. Als je denkt te hebben wat nodig is en je werk met ons wilt delen, moet je je aanmelden om deel uit te maken van het IAMTHESPEEDHUNTER-programma. Lees hier hoe je mee kunt doen.

creditSource link

Gp-Classics
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare