Het leven in de Slow Lane is niet zo slecht

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Soms, heel af en toe, is het leuk om te genieten van een verandering van tempo. Dat is waarschijnlijk niet de openingszin die je op Speedhunters zou willen lezen, maar laat me het uitleggen…

Ik weet niet waar je woont, maar op de meeste plaatsen wordt het tegenwoordig steeds moeilijker om echt te kunnen genieten van een auto buiten een circuitomgeving. Het is niet alleen het steeds groter wordende aantal weggebruikers dat vecht voor dezelfde hoeveelheid ruimte die er altijd is geweest, maar ook de toenemende verfijning van moderne snelheidsdetectieapparatuur.

Of het nu gaat om gemiddelde snelheidscamera’s of nieuwe laserkanonnen, onze wegpolitie-eenheden zijn bewapend met (die je van meer dan een halve mijl afstand kunnen detecteren), een deel van de vreugde in het strekken van de benen van een auto is vervangen door een zekere mate van angst omdat ze in een constante staat van hypervigilantie zijn.

Het helpt waarschijnlijk niet dat de meeste moderne prestatieauto’s waarschijnlijk ook een beetje te krachtig zijn voor hun eigen bestwil. Als een nieuwe hatchback een supercar uit de jaren 90 kan overtreffen, wordt het misschien tijd dat we de zaken heroverwegen. Dat is echter een discussie voor een andere dag…

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-10

Misschien hebben deze dingen nog niet bereikt waar je woont, maar waarschijnlijk zullen ze dat wel doen. Geniet van uw auto’s, verantwoord, zolang het kan.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-9

Hoewel dit voor sommigen vrijwel zeker als een schok zal komen, zijn er andere manieren om van auto’s te genieten dan het pure, maximale aanvalsrijden.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-1

Alan Dufficy’s Datsun Sunny Long Body uit 1993 had 69 pk toen hij de fabriek verliet. Nissans bescheiden 1,2-liter A12 levert misschien niet het soort vermogenscijfers dat we rond deze onderdelen gewend zijn, maar hij is wel betrouwbaar. Dat laatste is een kwaliteit die we volgens mij niet vaak genoeg vieren.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-37

Na het grootste deel van een decennium in de Verenigde Staten te hebben gewoond, planden Alan en zijn vrouw hun terugkeer naar Ierland, waarvan een deel het starten van een autocarrosseriebedrijf inhield. Daarvoor zou Alan een promotievoertuig en werkpaard nodig hebben.

Geïnspireerd door Amerika’s liefde voor de pick-up, richtte Alan’s zoektocht zich uiteindelijk op Japan voor een schone Sunny.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-7

Het kopen van een ongeziene auto via internet brengt een zeker risico met zich mee, maar wat in Ierland opdook was een onberispelijk voorbeeld van een voorraad Sunny Long Body (B122). Zo schoon zelfs dat Alan bedenkingen had bij het afsnijden van de carrosserie om op de 09 Racing Japan-fakkels te passen. “Ze staan ​​bekend om roest, maar slechts één achterhoek is ooit geverfd en de rest was origineel,” hij vertelde me.

Zoals je echter kunt zien, waren Alans bedenkingen van korte duur.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-6

Alan overwoog kort een Hakotora ombouw, maar afgezien van de voorkeur voor het originele rond-lichte front, was het vervangen van de originele stalen voorspatborden voor glasvezels een stap te ver. Een Mazda-rotatiemotorruil was ook in de maak, maar na zo lang bij de truck te hebben gewoond, is Alan dol geworden op de kleine A12 en alle avonturen die hij heeft ondernomen zonder ook maar iets te missen.

2021 Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters door Paddy McGrath-13

Vergis je niet, dit is geen showkoningin – er wordt mee gereden en regelmatig gebruikt zoals bedoeld. Alan en zijn vrouw namen zelfs een… licht omweg op een cross-country roadtrip alleen om deze shoot te accommoderen.

TALL 2021 Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters door Paddy McGrath-1

Er is duidelijk shakotan vibes van de Sunny; de externe front-mount oliekoeler, flares, rijhoogte en wielen brengen allemaal authenticiteit naar de build.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-4

De wielen zijn vrijwel zeker het belangrijkste onderdeel van de puzzel, en voor deze wendde Alan zich tot Pine Engineering in Nieuw-Zeeland om een ​​set Keystone Target Racing TR02’s opnieuw te laten lopen met agressievere breedtes en offsets. De fronten meten nu 14×8.5-inch -17 met 195/45R14 banden, terwijl de achterbanden breder zijn op 14×9.5-inch -27 met 225/40s.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-2

De rijhoogte wordt geregeld via het op druk gebaseerde 3P-management van Air Lift Performance, dat netjes onder het achterbed is geplaatst met een luchttank van 5 liter.

Alan wilde er ook op wijzen dat de afstellers van het rolcentrum van Bprojects Japan een essentieel onderdeel zijn van het laag houden van een Sunny-truck. “Klein deel, groot verschil”, hij zei.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-24

De motorruimte is zoveel mogelijk gestript waarbij de airconditioning is verwijderd en de accu is verplaatst achter de passagiersstoel. Het luchtfilter is van een Volkswagen Kever, die is aangepast om op de fabriekscarburateur te passen. Een custom uitlaat van BS Exhaust werd ingekort vanwege de achteras en tas setup.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-35
Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-33

Het interieur is eenvoudig maar smaakvol. 09 Racing Japan-stoelen met TAKATA Racing-harnassen zijn toegevoegd, terwijl de houten Momo-pookknop die bij de truck uit Japan werd geleverd, werd behouden. De Air Lift Performance-controller is netjes onder het dashboard gemonteerd.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-38

Het is een eenvoudig voertuig, waar ik alleen maar bewondering voor heb. Alan moest onderweg duidelijk beslissingen nemen, en hoewel ik niet denk dat het slecht zou zijn geweest als hij de roterende en Hakotora route, ik denk echt dat dit de best mogelijke versie is die hij had kunnen maken.

Er is iets heel gemakkelijks aan de hand, wat overeenkomt met zowel het gebruik van de truck als de vriendelijke houding van Alan.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-11

Uiteindelijk is het aan elke eigenaar om te beslissen over het lot van zijn project en voor ons om het gekozen pad te leren waarderen en begrijpen. Ik hou net zoveel van een rumoerige build als de volgende persoon, maar het is soms fijn om niet te hoeven praten over paardenkrachtcijfers en rondetijden, vooral in een niet-competitieve omgeving. Als je het af en toe rustig aan doet, kun je zelfs nog meer van de snelheid genieten.

Datsun Sunny Alan Dufficy Speedhunters 2021 door Paddy McGrath-36

Die verandering van tempo wordt zo vaak over het hoofd gezien. Als ik terugdenk aan enkele van mijn favoriete rijherinneringen, is dat zelden dat ik voluit rijd, maar eerder ergens met vrienden cruisen.

Je hebt geen 600 pk nodig om te genieten van het rijden; soms doet 69 pk het prima.

Paddy McGrath
Instagram: pmcgphotos
Twitter: pmcgphotos
paddy@speedhunters.com

creditSource link

Gp-Classics
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare