Een vrachtwagen besturen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Niet iedereen mag zomaar een vrachtwagen besturen. Daarvoor heeft u een speciaal rijbewijs nodig. Op de eerste plaats moet u om een vrachtwagen te besturen in het bezit zijn van een rijbewijs C. In veel gevallen wordt dit met het rijbewijs E aangevuld. Het is het rijbewijs dat u als vrachtwagenchauffeur moet hebben om te kunnen rijden met een combinatie van een trekker of een trailer of een motorwagen met schamel- middelasaanhangwagen.

Hoe lang mag een vrachtwagenchauffeur rijden

Het is als vrachtwagenchauffeur onverantwoord als u te lang achter elkaar achter het stuur zit. Daarom is er het rijtijdenbesluit in het leven geroepen. U mag als chauffeur maximaal 2 keer per week 10 uur per dag rijden en de andere dagen 9 uur. Per week mag u maximaal 56 uur als vrachtwagenchauffeur uw vrachtwagen besturen. Zou u langer achter het stuur zitten, dan zou dat tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Vrachtwagen theorie

Op de eerste plaats moet u, als u vrachtwagenchauffeur wilt worden, vrachtwagen theorie met goed gevolg hebben afgesloten. De theorie is in principe niet moeilijk, omdat 90% van de theorie lijkt op die van het B rijbewijs. Voertuigtechniek omvat de kennis en de werking van alle technische zaken rondom een vrachtwagen. Wanneer u de theorie-examens RV1 en R2C heeft gehaald mag u praktijkexamen Vrachtauto C doen.

Code 95 halen kosten

Zodra u als een beroepsmatige chauffeur aan het werk wilt gaan op een vrachtwagen, heeft u de aanvulling Code 95 (basiskwalificatie) nodig. Daarvoor moet u 4 extra examens afleggen. Dan zijn twee theorie examens bij het CBR en twee praktijktoetsen bij de opleider. Voor de Code 95 halen kosten moet u voor een volledig pakket rond de € 700 betalen. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen waardoor het moeilijk is om een exacte prijs aan te geven. Ook onderling verschillen de prijzen van de rijscholen. Dus Code 95 halen kosten is moeilijk in het algemeen aan te geven.

Gp-Classics
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare